skip to Main Content

Een handreiking 

Samenwerken en eigen regie ervaren

Active Support, een handreiking voor de ondersteuning aan mensen met een beperking is verschenen in 2014 en geschreven door Martin de Vor. Het boek is een hulpmiddel voor de praktijk en bevat tools, voorbeelden en vele casuïstiekbeschrijvingen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn visie en methodiek, gedrag, communicatie, implementatie, wetenschappelijke inbedding en aanvullende methodieken.

Voor wie is het boek geschreven? Het boek is bestemd voor iedereen die ondersteuning verleent. Dit kunnen professionals zijn zoals begeleiders en orthopedagogen, leraren etc. maar ook familie, vrienden of vrijwilligers. De geboden ondersteuning kan betrekking hebben op wonen, dagbesteding en vrijetijdsbesteding van mensen uit diverse doelgroepen.

Het boek is te bestellen via deze website, via de boekhandel of via de uitgeverij Van Gorcum. Het werkmateriaal kan gedownload worden op deze website.

Een deel van de opbrengsten van het boek worden  beschikbaar gesteld aan SJAKITARIUS, een Balinese stichting voor de opvang van kinderen en volwassenen met een beperking.

Bestel het boek hieronder!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top